مهلت ارائه درخواست برای خرید سهام سایپا امروز به پایان می رسد. با توجه به جدی بودن حاکمیت برای خروج دولت از بنگاه داری بازهم مخالفت ها آغاز شده است. طرفداران ادامه وضع موجود برای حفظ منافع خود این بار حمله به خصوصی سازی ساپیا به بهانه ارزان فروشی را دردستورکار قرارداده اند.
به گزارش مثبت خودرو، مدیریت دولتی بر 2 خودروساز بزرگ کشور طی سال های اخیر باعث تحمیل بیش از 700 هزار میلیارد تومان بدهی و زیان انباشته و همچنین 500 هزارمیلیارد تومان شکاف بازار شده است. در این سال های جزرانت خواران بزرگ و کوچک ودلالان حرفه ای هیچ کسی از بازارخودرو سود نبرده است.
نوع مدیریت و بنگاه داری دولتی منجر به نارضایتی عمومی شده است. مردم ، مسئولین و حتی خودروسازان منتقد وضعیت امروز بازار خودرو هستند. این شرایط سرانجام حاکمیت را در خصوصی سازی به قطعیت رساند و منجر به حمایت از نتیجه مجمع سهامداران ایران خودرو در 17 بهمن 1403 شد. در این مجمع سهامداران به طور قاطع بخش خصوصی را به عنوان هیات مدیره جدید آبی پوشان جاده مخصوص آغاز کردند. آنها نیز به سرعت کار را آغاز و افزایش تولید و ارائه برنامه های توسعه ای را در دستور کار قرار دادند.
این نتیجه اما مورد پسند مخالفان خصوصی سازی نبود.مخالفت ها همچنان ادامه دارد. این بار نیز آنها با توجه به جدی تر شدن خصوصی سازی و نزدیک تر شدن زمان خروج دولت از خودروسازی باز هم دست به کار شده و علم مخالفت برافراشته اند. بهانه جدید این مخالفان ارزان فروشی سایپا است.
آنها معتقد هستند که سایپا با توجه به برند ، امکانات ، مستقلات ، زیرساخت ها و املاکی که دارد نباید با قیمت پایه به فروش برود. آنها اعتقاد دارند:” پیش از ورود به مرحله واگذاری رسمی، انتظار میرود وزارت صمت به عنوان متولی اصلی سیاستگذاری در صنعت خودرو، با دقت به وضعیت سایپا ورود کند. این ورود تنها معطوف به بررسی داراییهای فیزیکی نیست؛ برند سایپا، جایگاهش در بازار، ارزش نماد آن در بورس و تاثیر روانی آن بر بازار خودرو، همگی باید در محاسبات لحاظ شوند. بدون این بررسی دقیق، هرگونه واگذاری با قیمتی که حتی اندکی پایینتر از ارزش واقعی باشد، میتواند به معنای تضییع منابع ملی و فراهمسازی زمینه برای شکلگیری رانتهای سنگین در پس پرده باشد.”
با توجه به این موضوع به نظر می رسد که مخالفان که ارزان فروشی را بهانه کرده اند به جای اینکه نگران آینده صنعت و حق وحقوق مردم باشند ، بیشتر به دنبال این هستند که سهام سایپا با قیمت بالاتری به فروش برود. آیا آنها نفعی می برند ؟ آیا به دنبال این هستند که گروه یا عده ای خاص توانایی خرید سهام بلوکی 42 درصدی سایپا را داشته باشند؟ آیا آنها واقعا نگران مردم و منابع ملی هستند یا می خواهند در لحظه های آخر به بهانه سایپا به درآمدهای بادآورده بیشتر دست پیدا کنند؟
نظر شما چیست؟