به گزارش مثبت خودرو، طی سال های اخیر دخالت و مدیریت دولتی خودروسازی نتیجه ای جز وضعیت امروز بازار و صنعت خودروسازی نداشته است. اما به نظر می رسد برخی از این وضعیت دچار نگرانی شده اند.بنابراین درماموریتی جدید رانت جویان تخریب مسیر خصوصی سازی غول های جاده مخصوص را به طور جدی دردستور کار […]
به گزارش مثبت خودرو، طی سال های اخیر دخالت و مدیریت دولتی خودروسازی نتیجه ای جز وضعیت امروز بازار و صنعت خودروسازی نداشته است. اما به نظر می رسد برخی از این وضعیت دچار نگرانی شده اند.بنابراین درماموریتی جدید رانت جویان تخریب مسیر خصوصی سازی غول های جاده مخصوص را به طور جدی دردستور کار قرار داده اند.
هیات مدیره جدید ایران خودرو بلافاصله بعد از برگزاری مجمع 17 بهمن آغاز به کار کرده است. این نشان می دهد که تیم مدیریتی جدید که نمایندگان بخش خصوصی به شمار می روند،تا چه حد در مسیر جدیدی که پیش روی صنعت خودروسازی کشور بازشده جدی هستند و تا چه اندازه بر موضوع سوار هستند.
در واقع هیات مدیره جدید ایران خودرو اولین گام را به درستی برداشته است. تمام افرادی که با انتخاب سهامداران ترکیب جدید هیات مدیره ایران خودرو تشکیل داده اند ، هم با این صنعت و زیرو بم آن کاملا آشنا هستند هم اینکه هر کدام در بخش های مختلف و مورد نیاز خودروسازی به نوعی تخصص بالایی دارند.
به همین دلیل است که آنان به درک وضعیت و اهمیت زمان و شناسایی خلاء ها و چالش های این صنعت به سرعت تشکیل جلسه داده و در کنار تولید محصولات جدید ، قصد دارند که شفاف سازی را هم دردستور کار قرار بدهند.
ضمن اینکه با رای سازمان بورس و همچنین توضیحاتی که در بیانیه سهامداران ، هیات مدیره و همچنین شرکت صنایع کروز بر آن تاکید شده است ، هیچ یک از استدلال های مخالفان استدلال های منطقی و محمل قانونی ندارند.
ضمن اینکه نحوه مدیریت و واگذاری مالکیت نیز در طرح سران قوا دیده است . درهمین راستا شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا پیش از برگزاری جلسه هیات تجدید نظر شورای رقابت و مجمع طی نامه ای این روند را توضیح داده و تشریح کرده است.
دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا طی نامه ای به رئیس هیات تجدید نظر شورای رقابت ، صادقی شاهدانی در این خصوص توضحیح داده است:” با عنایت به اینکه موضوع ساماندهی ایران خودرو با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار این دبیرخانه قرار داشته و طرح نهایی آن جهت تصویب در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا آماده گردیده، ضمن ارسال یک نسخه از گزارش موردنظر، لطفاً ترتیبی اتخاذ فرمایید تا در جلسه آن هیئت توسط همکاران دبیرخانه ارائه گردد.
شایان ذکر است این طرح به صورت دو مرحله ای (ابتدا مدیریت و در مرحله دوم واگذاری مالکیت) با اخذ تعهدات تخصصی، فنی، مدیریتی و اقتصادی از بخش خصوصی در یک بازه مشخص (یکساله قابل تمدید تا پنج سال) و پیش بینی نظارت حداکثری دولت در قالب یک قرارداد تهیه شده و تمامی ابعاد و حساسیت های مورد نظر دستگاه های نظارتی و تخصصی در آن قرار گرفته که انشاءالله در جلسه بهصورت کامل ارائه خواهد شد.”
این نامه نشان می دهد که سران قوا در این مسیر جوانب امر را بررسی کرده و مانع از ایجاد موضوعایی مانند انحصار خواهند شد.
بااین وجود مشخص نیست که مخالفان بر اساس کدام منطق و استدلال بسیار جدی تخریب مسیر خصوصی سازی غول های جاده مخصوص را دردستور کار خود قرار داده اند؟
برای درک این مساله به نظر می رسد اگر این افراد نگران آینده خودروسازی و مردم هستند کافی است که نگاهی به بازار خودرو داشته باشند.
نظر شما چیست؟